Verenigde Naties is geen wereldregering

1811Er is niets mis met de VN om wereldwijd de mensenrechten te ondersteunen en betrekken met landen te helpen ‘glad strijken’ waar conflict dreigt. De basis van goede governance is echter een scheiding der machten. Dat moet de leidraad zijn. De VN heeft een wereldwijd gerespecteerde rol als neutrale bemiddelaar en handhaver van internationale (mensen)rechten. Die rol wordt afgebroken, als zij zich ook maar een beetje als wereldregering opstelt.

Het is eng om een wereldwijde regering te hebben. Die kan namelijk doen waar ze zin in hebben. Burgers kunnen niet serieus hun recht halen bij misstanden en al helemaal niet elders asiel aanvragen. Een tweede kenmerk van goed governance, is dat de burgerij ten alle tijde a) kan verkassen individueel, b) kiezen voor een andere regering als volk. Ook dat principe wordt om zeep geholpen bij een wereldwijde organisatie.

De VN als neutrale partij die de vrede en mensenrechten wereldwijd nastreeft op diplomatieke wijze: dat zou de kern moeten zijn en dat ook zo moeten blijven. Helaas zijn ze dat nu al niet.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.