Fred de Brouwer. Er is sprake van een cover-up in de media.

ImageIn Pattaya was men er verbaasd over. Normaal gesproken berichten de lokale kranten wel degelijk over ieder dodelijk ongeluk van een “falang” (buitenlander in Thailand). Nu heeft het de lokale kranten niet gehaald. Het is vreemd, om meerdere redenen. (1) Het ging in dit geval zelfs om een “verdacht ongeluk”, waarvan de politie gelijk dacht dat het wellicht geen ongeluk was. Bovendien was Fred de Brouwer (2) een bekende journalist, die (3) naar Thailand verhuisd was omdat hij zich in Nederland minder veilig voelde. Bijna iedereen die ik sprak in Pattaya vond het zeer opmerkelijk dat het de kranten niet heeft gehaald.

Partijen die bekend staan als Demmink cover-up journalisten, hebben hier direct “hun werk” gedaan, zoals Peter R de Vries. Ik weet dat Hendrik-Jan Korterink vlak na de moord op Fred de Brouwer in Thailand op pad is geweest samen met Collin de Jong (Elvis), die notabene in Pattaya (Chonburi) woont. Collin de Jong is Imageredelijk goed geïnformeerd over over wat er speelde rondom Fred de Brouwer in Pattaya en dacht zelf dat het zeer waarschijnlijk een aanslag was. Ik heb Collin hierover persoonlijk gesproken en kan me niet voorstellen, dat hij het onderwerp niet heeft aangesneden met “misdaadjournalist” Hendrik-Jan Korterink.

Hendrik-Jan doet in zijn artikel alsof hij ver uit de buurt is gebleven, terwijl hij notabene met de lokale BN-er Collin de Jong (woonachtig in de provincie Chonburi) op pad is geweest in Thailand vlak na de aanslag op Fred de Brouwer. En voor iemand die regelmatig in Thailand komt, is de suggestie dat Fred de Brouwer in de stad Chonburi is aangereden gewoonweg genant (zie artikel).  Dan maak je willens en wetens een fout (verwisselen van de provincie met de stad Chonburi). Wellicht om te verbloemen dat de misdaadjournalist wel degelijk in de provincie Chonburi was en dus op de plek des onheils?

Kortom, Hendrik-Jan Korterink verdraait de boel. Hij had alle mogelijkheden om de dood van Fred de Brouwer te onderzoeken. Hij zat er bovenop notabene! Hij koos ervoor niets te onderzoeken en zonder enige onderbouwing de hele zaak in de doofpot te duwen. Op zijn website: “Als het geen ‘gewoon’ ongeluk was, dan moet je denken aan een gerichte aanslag. Het lijkt mij totale onzin, in elk geval in combinatie met Demmink”  en  “Ik kon over Fred verder niet veel informatie vinden”. Als je dit schrijft terwijl je op dat moment rondrijdt met iemand als Collin de Jong (foto), een man die bij uitstek in staat is om te helpen een dergelijke zaak te onderzoeken, dan wil je geen misdaadjournalist zijn.

En van dit artikel van de misdaadjournalist klopt al helemaal niets. Niets van wat er in dat artikel staat klopt. Schandalig!

Samengevat, Hendrik-Jan Korterink is al jaren bezig om alles rondom de Demmink-zaak de doofpot in te schrijven. Recent omschreef hij de dood van Fred de Brouwer als een ongeluk, terwijl hij alle mogelijkheden had om deze goed te onderzoeken. Waarom zou hij dat deze keer gedaan hebben? 

En andere bekende Demmink verdedigers doen mee.

Mijn complimenten aan de Telegraaf en Katholiek Nieuwsblad. Zij hebben hun werk gedaan. Een journalist die onder verdachte omstandigheden sterft, net als hij wil getuigen in één van de meest controversiële zaken van de afgelopen jaren in ons land... dat hoort nieuws te zijn. Iets zegt me dat ook dit een eerlijk stukje schrijfwerk is.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Demmink, Fred de Brouwer, international, Justitie, Maatschappij, Media, Pedonetwerk, Politie, Politiek and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Fred de Brouwer. Er is sprake van een cover-up in de media.

 1. kaskaas says:

  Ik snap het echt niet. Iedere internet zoeker die zijn website leest weet nu toch dat het een flapdrol eerste klas is. Volgens mij werkt ie voor de AIVD en moet ie express Barracuda achtig schrijven. Het ligt er zo dik bovenop, dat niemand die via de www baan leest dit serieus neemt.

  RTL Boulevard mensen, die geloven blind de TV van RTL. Maar internet zoekers die Hendrik-Jan de tuinkabouter lezen, die weten wel beter. Wat een gast. Typisch AIVD gevalletje.

  Is Fred wel naar dat ziekenhuis gebracht van Pattaya? Nee toch? Maud je moet nu even een blogje spenderen aan de ziekenhuis hoax, want dat loopt ook alle spuigaten uit. Hendrik-Jan surft mee op de roddels en geeft daar dan een leugenspin aan. Bah bah bah.

  Ben er klaar mee. Haal vast de hark uit de schuur (om mijn tuin aan te harken mensen, echt, tuin werken is goed tegen stress).

 2. Hendrik-Jan wil niet deugen. Als hij gelijk zegt dat het onzin is, dan weet je eigenlijk al genoeg. Hoe weet je dat hij in Pattaya zat? Van Collin de Jong? Was hij bezig met een andere zaak ofzo? Was er een andere moordzaak in de buurt waar hij opzat. Laat hem dat maar uitleggen. Of was het zijn Demmink taak om stil te zijn, te wachten tot er een plotter opduikt in Pattaya en die met neponderzoek in de wielen te rijden. Je kan je afvragen wat HJ d K in die contreien te zoeken had.

 3. Van Korterink weten we ook genoeg. Als het te heet onder de voeten wordt, speelt hij het Demmink speel mee.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.