Fred de Brouwer. De Thaise politie doet goed werk. Dan komt de Nederlandse politie en ambassade langs.

Fred de Brouwer is niet meer. Stil is het niet.

SAM_9277De lokale politie van Na Tjom Tien heeft werk gemaakt van het zogenaamde ongeluk. De verantwoordelijk politieman zag gelijk dat de schade aan de scooter suggereerde dat het een aanslag was (hij is ten val gebracht en daarna ook nog eens overreden). Om deze reden is hij direct de volgende dag terug gegaan naar de plek des onheils, om het asfalt te onderzoeken op mogelijke remsporen. Die zag hij niet.

In de dagen erna heeft de lokale politie van Na Tjom Tien gesproken met de consul van de Nederlandse ambassade in Bangkok, de heer Bosma. Daarnaast heeft de politie van Na Tjom Tien gesproken met de KLPD over de zaak: de heer Ben Olde Engberink, die kantoor houdt op de ambassade en verantwoordelijk is voor ‘National Police, South-East Asia’ volgens zijn visitekaartje.

Sinds het bezoek van deze heren aan de lokale politie te Na Tjom Tien is er niet veel nieuw werk verricht door de politie om de zaak op te lossen. De informatie die de Thaise politie tot op dat moment had gevonden, is echter alarmerend te noemen. Om de één of andere reden was dit voor de ambassade en KLPD geen reden om aan te dringen op een juiste en grondige afhandeling van de zaak. Dat is merkwaardig. Een journalist sterft en in Nederland in het nieuws wordt er gesuggereerd dat het geen toeval is. Waarom hebben we KLPD mensen zitten in Bangkok?

Toen ik enkele weken later nietsvermoedend het politiebureau te Na Tjom Tien bezocht op zoek naar het ware verhaal, was de politie in eerste instantie niet erg happig om mij meer te vertellen over de zaak Fred de Brouwer. Nadat ik enkele malen langs was geweest, heeft men mij de bevindingen van die eerste dagen laten zien. Het is volgens hen uiterst zeldzaam dat een scooterrijder door twee wagens wordt aangereden. Bovendien was er een getuige geweest, die beweerde dat er ruime mogelijkheid was voor de tweede wagen (de kleur zou wit/grijs/beige zijn geweest) om De Brouwer te ontwijken. Deze getuige wilde echter niet naar het politiebureau komen en is aldus niet officieel opgenomen in het politierapport.

SAM_9396Nadat een Nederlandse ‘undercover agent’ cq. privédetective in Pattaya (genaamd Klaas) weet kreeg van mijn gesprekken met de politie van Na Tjom Tien, ging voor mij de deur dicht. Het visitekaartje van de baas van ‘Klaas’, ene ‘Mathew’ (Belg), zat vastgemaakt aan het politierapport in Na Tjom Tien (zie foto). Mijn indruk is dat de Thaise politie geen belang heeft bij een doofpot. De Nederlandse staat wel. Gaat de Thaise overheid vrij-uit? Nee. dat zeker niet. Het was alleen niet de politie.

Dit alles moet gezien worden in de juist context. Fred werd al maanden gevolgd en is om die reden ook verhuisd naar een veiliger huis. Hij was bang voor een aanslag. En terecht.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Demmink, Fred de Brouwer, international, Justitie, Media, Politie and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Fred de Brouwer. De Thaise politie doet goed werk. Dan komt de Nederlandse politie en ambassade langs.

  1. kaskaas says:

    Wat doet de KLPD in Thailand? Die hebben daar toch niets te zoeken? En als ze dan toch met de lokale politie praten over Fred de Brouwer, dan zou je verwachten dat ze meehelpen om dit op te lossen. Voor Fred. En om de gemoederen in het Holle-land rustig te houden. Nou, dat doen ze dus niet. Ik weet genoeg. Waarom zou je hier als ambtenaar niet gas opzetten? Juist ja.

  2. We moeten dit niet stil houden en over laten vliegen. Nu eens niet. Anders is het einde zoek.

  3. jimmypimmy says:

    Het is waar. Als het iemand uit Thailand was die de Bangkok mob ingehuurd had, dan had de KLPD toch alles gedaan om dat boven tafel te krijgen. Al is het maar om Justitie van een schandvlek te ontdoen. Tuurlijk.

  4. Pingback: De zeer dubieuze zaak en het proces rond Els Borst (D66) | Erwin Lensink Vrij

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.