Fred de Brouwer en de topografie in de provincie Chonburi

SAM_9662In artikelen op andere media zijn er hier en daar fouten geslopen in de plaats- en tijdsbepalingen. Dit heeft wellicht te maken met de topografische kennis van Thailand.

Chonburi is de provincie waar het ongeluk plaatsvond. De stad Chonburi ligt in de provincie ten Noorden van Pattaya. Deze stad heeft met het voorval niets te maken. Alles vond wel plaats in provincie Chonburi.

Het kaartje is getekend en niet op schaal.

 

 • Fred heeft op 14 maart tussen 19.00h en 20.00h iets gegeten in Pattaya, in het Holland-Belgium House aan de “Sukhumvit zijweg 53”. Dit café is vlakbij de zogenaamde Bypass road, een doorgaande weg parallel aan de Sukhumvit road (de Bypass road loopt langs het spoor).
 • SAM_9244Vanaf het Holland-Belgium-House in Pattaya is hij op de scooter over de Bypass road in zuidelijke richting naar het plaatsje Huay Yai gereden, alwaar zijn partner werkte in een dokterskliniek aan de Huay Yai road. De kliniek ligt niet ver van waar de Bypass road eindigt, vlakbij de spoorlijn en niet ver van de Sukhumvit (zie foto).
 • Na even gepraat te hebben met zijn partner, is De Brouwer over de Huay Yai weg naar de Sukhumvit road gereden. Hier sloeg hij linksaf richting zijn woonplaats Bang Saray dat nog iets zuidelijker van Pattaya ligt (vlakbij de Navy base). Bang Saray wordt op sommige kaarten aangeduid als Bang Sare.
 • SAM_9283Voor hij in Bang Saray aankwam, is hij van zijn scooter gereden. Dit was op de Sukhumvit road rond 21.00h, bij de afslag naar het tempelcomplex Wat Yuang (foto is 10m van de Sukhumvit road genomen en dus 10m van de plek des onheils). De officiële naam van het tempelcomplex is Wat Yannasangwararam.
 • Vanaf de plek van het incident is Fred de Brouwer met een rescuewagen vervoerd naar het hospitaal direct naast het tempelcomplex Wat SAM_9300Yuang (5km). De officiële naam van dit hospitaal is Yan Sang Wararam.
 • Vanaf de kliniek in Wat Yuang is gepoogd De Brouwer naar het private ziekenhuis ‘Bangkok Pattaya’ te vervoeren (in Pattaya, vlakbij Sukhumvit road). Dit is niet gelukt, omdat De Brouwer op dat moment een hartaanval kreeg. Om 0.15h is Fred de Brouwer overleden.
 • Hier een online kaart van de regio met de ziekenhuizen (link).

De politie van Na Tjom Tien heeft het onderzoek op zich genomen en was ter plekke om 21.30h. Na Tjom Tien is een plaats ter hoogte van Wat Yuang, liggend aan de andere kant van de Sukhumvit road (een kustplaats). Op sommige kaarten wordt het aangeduid als Na Chom Thian.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Demmink, international and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Fred de Brouwer en de topografie in de provincie Chonburi

 1. Helaas is google map deels Engels deels Thais, maar ik begin een beeld te krijgen.

 2. jimmypimmy says:

  Teken even een kaartje ofzo. Voor jou easy peasy en voor ons is dat eindelijk de boel snappen.

 3. Eens, teken een kaartje. Dan snappen we het allemaal. Je moet het de mensen makkelijk maken om het te snappen. Het volk is lui.

 4. Theo Ichtus says:

  Sukhumvit road. Pattaya – daar is het google autootje ook al een keer langs geweest (die ontbrekende h maakt het er niet makkelijker op, computers zijn nogal precies waar het op spelling aan komt) Anyway, je link naar het Holland Belgium House klopt ook niet (verwijst naar hospitals in de buurt) dus OF je moet het geheel even met google maps en streetview verhelderen / editen OF het wat skeptischer deel van het internet roept “Aluhoedje! Next!”

  • Theo Ichtus says:

   OK Maud, snelle update – daar kunnen internet detectives iets mee! 😉
   In elk geval constateer ik via Google -Earh / Streetview dat je op die Sukhumvit road met twee gecoordineerd opererende auto’s (met een 27mc praatbakje of gewoon n open telefoonverbinding) inderdaad zonder al te veel moeite op de beschreven wijze iemand met een scooter ten val kunt brengen en overrijden. En dat hoeft vast niet duur te kosten daar in Thailand…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.