Wie is die man in De Jaren?

KEY70047Cafe De Jaren in Amsterdam. Het is 20 juli 2013. Micha Kat is duidelijk Micha. De held. Hij probeert mij zoveel mogelijk te laten praten en gedraagt zich als een typische geheim agent / alternatieve journalist. Dat lukt. Ik ben open en eerlijk. Micha zelf glimt stilletjes, omdat hij denkt me in zijn zak te hebben.

Ik wist dat er geheim agenten zaten die middag in De Jaren. Ik wist alleen niet dat een van hen ook opdrachtgever van Micha is. Nee, dat is niet de familie Poot. Zij zijn gewoon burgers die een zakelijk gevecht aangaan en tegelijk de rechtstaat in dit land willen herstellen. Geheim agenten zijn van een ander niveau.

Ik doe alsof ik de agenten niet zie zitten als we weglopen uit De Jaren en afscheid nemen. Als Micha uit zicht is, draai ik me om en duik De Jaren in om een geschikt fotomoment te zoeken.

Hij staat nietsvermoedend aan de bar zijn drankjes af te rekenen. De baard en het kapsel zijn warrig. De geblokte blouse en knalblauwe broek steken lelijk af bij de normaal keurige maatpakken. Het extra gewicht geplakt op zijn buik en bovenbenen is wat onecht. De bollere wangen zien er wel natuurlijk uit. Hij is nog steeds 1.80cm volgens mijn berekening op basis van de hoogte van de barkruk. Zo makkelijk gaat dat dus.

Ik neem snel twee foto’s en ben dan al ontdekt. Hij volgt me naar buiten met een sigaret. En net als ik me afvraag hoe het komt dat ik niet weet dat hij rookt, zie ik dat de sigaret er nep eruit ziet. Achteraf is dat een apparaatje waarmee je ervoor kunt zorgen dat foto’s mislukken. Mijn negatieven zijn geheel wit ontwikkeld (zie mijn post 20 juli 2013).

Gelukkig had ik nog een extra cameraatje mee, waarvan de kwaliteit alleen minder is.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in international, Justitie, Media. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.