KN: Omtzigt en Oskam stellen Kamervragen over Demmink in Turkije

Demmink JPieter Omtzigt en Peter Oskam (beiden CDA) hebben aan minister Opstelten vragen gesteld over het nieuwe Turkse document, waaruit blijkt dat voormalig secretaris-generaal van Justitie Joris Demmink wel degelijk in 1996 in Turkije is geweest.

Het OM doet daar nu onderzoek naar. Demmink verweert zich tegen beschuldigingen van een specifieke kinderverkrachting in Turkije met de stelling dat hij daar sinds 1987 niet meer is geweest.

Turkse autoriteiten

De Kamerleden willen weten hoe lang de Nederlandse autoriteiten al van het document op de hoogte zijn, en wat ze met die kennis gedaan hebben. Hoe kan het dat het eerdere ‘oriënterende feitenonderzoek’ naar de zaak al niet deze informatie opleverde? Wat hebben de Turkse autoriteiten desgevraagd eerder geantwoord?

Leest het in het Katholiek Nieuwsblad….

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Demmink, international, Justitie, Politiek, Waarheidscommissie and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to KN: Omtzigt en Oskam stellen Kamervragen over Demmink in Turkije

  1. Moet steeds denken aan de verhalen over kinderen die uit de AZC’s werden gehaald en in de EU prostitutie terecht kwamen. Dat is toch ook mensen/kinderen/misbruik handel door justitie. En wat is de rol van Demmink daarin en niet te vergeten de anderen die hem nu afdekken. Ik hoop zo op een domino effect van Dutroux,Demmink.politie Kennmerland,Brongersma,Zandvoort affaire,Jersey.jeugdinstellingen etc. Kunnen in 1 keer alle trappen van ministeries van boven naar beneden worden gaan schoongeveegd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.