Politiek: Bescherming klokkenluiders ‘bittere noodzaak’

Huis voor klokkenluiders. Als Den Haag de doofpotten zou willen openen, dan ga je niet een lid van de koninklijke familie uitnodigen voor de discussie. Hier wordt gekozen voor een fuik voor mensen die overwegen klokkenluider te worden. Als de koninklijke familie betrokken is, is transparantie van de politiek en de meeste Nederlandse bedrijven een utopie. Zij hebben teveel financiële belangen en teveel te verbergen.  

Mensen, het Huis voor Klokkenluiders is een fuik, waarmee de “ramp” van onverwacht exposen van kwalijke zaken voorkomen kan worden. De klokkenluider in spee, loopt keurig met het dossier naar de overheid. Die kan zorgen dat de angel eruit gehaald wordt.  


Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer heeft in de zomer van 2013 steun uitgesproken voor het wetsvoorstel voor een Huis voor Klokkenluiders.

Melden misstanden

SP-Kamerlid Ronald van Raak was initiatiefnemer van het voorstel, dat bescherming moet bieden aan klokkenluiders. Pieter van Vollenhoven, nog altijd betrokken bij de veiligheidszorg, stond Van Raak bij in de Tweede Kamer. Van Vollenhoven liet al eerder weten ervan overtuigd te zijn dat het Huis voor Klokkenluiders zal leiden tot minder rampen, omdat het zal uitnodigen tot het melden van misstanden.

Cruciaal voor democratie

Volgens D66-Kamerlid Magda Berndsen is een betere bescherming van klokkenluiders ,,bittere noodzaak”. Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren vindt een betere bescherming van klokkenluiders cruciaal in een democratische rechtsstaat. Madeleine van Toorenburg van het CDA zei zeer positief te staan tegenover het voorstel, maar dat erop moet worden gelet dat het goed vorm krijgt. Ook de PvdA staat ,,welwillend tegenover het voorstel”, mits er nog wat twijfels worden weggenomen.

Leest het helemaal …. Huis voor klokkenluiders.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Justitie, Koningshuis, Maatschappij, Politiek, Waarheidscommissie and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Politiek: Bescherming klokkenluiders ‘bittere noodzaak’

  1. jimmypimmy says:

    Den Haag is niet serieus hierin. Gewoon niet.

  2. jimmypimmy says:

    Hahaha en dan Pieter vragen “mee te denken”. Meneer ik-rij-iemand-dood en speelt dan zelf het slachtofffer. Hoeveel bloed heeft die gast aan zijn handen?

  3. kaskaas says:

    Zwarte Piet. Die wil zo vast geld lospeuteren van de staat om de lijkenlucht rondom de koninklijke doofpotten te camoufleren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.