Telegraaf: Bonden hekelen ‘angstcultuur’ bij politie

Volgens mij is dit goed nieuws. Ik heb me (om verschillende redenen: link, link, link) zorgen gemaakt om de politie en ‘waar dit heengaat met ze’. Hopelijk komt er vernieuwing van de cultuur van binnenuit, aangezien dat meestal beter is dan misstanden in de media. Er moet wel echt iets veranderen, omdat ze vergeten lijken te zijn, wie de diender ook weer behoort te dienen.

——————————

Telegraaf: Bonden hekelen ‘angstcultuur’ bij politie

Telegraaf: Bij de politie is een angstcultuur ontstaan doordat politiemensen die zich uitspreken over misstanden worden aangepakt. Dat stellen de voorzitters van de vakbonden voor politiepersoneel, de NPB, VMHP, ANPV en ACP, woensdag samen in een verklaring.

De vakorganisaties zien dat de afgelopen maanden steeds meer disciplinaire onderzoeken naar politiemensen worden ingesteld. Ook krijgen steeds meer leden te horen dat ze over knelpunten geen contact mogen opnemen met de vakbonden en medezeggenschap.

„Precieze aantallen hebben we niet, maar alle bonden zien deze trend”, aldus voorzitter Han Busker van de Nederlandse Politiebond (NPB). „Mensen zijn bang dat ze op een zijspoor worden gezet.” Een voorbeeld is de zaak over de gewonde politiestudenten tijdens trainingen, waarbij betrokkenen volgens hem aanvankelijk terughoudend waren om hierover iets te melden.

De bonden zeggen dat een intern schrijven van korpschef Gerard Bouman van de nationale politie reden is om nu naar buiten te treden. Bouman zou daarin hebben laten weten dat er een grens zit aan het delen van informatie met de bonden en medezeggenschap.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Justitie, Politie, Waarheidscommissie and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.