Fred S. – Buurtregisseur. Zorgt dat het rustig blijft in mijn buurt, of niet.

Police officers follow me around town, but can not show me any formal papers ‘on why’.

Wie is er nu gek?   

Waarom doet het systeem zo naar gewone burgers? Even een kort chronologisch overzicht.

 • Ik heb mijn bovenburen beleefd laten weten geen contact met ze te willen (4 aug. jl.).
 • Bovenbuurvrouw Inez geeft 21 augustus aan persee wél contact te willen en uit dit dan in een bipolaire relatie met een glasje water. De politie wordt gebeld en zij staan Inez een uur emotioneel bij. De agentes bellen daarna de buurtregisseur (dat hoorde ik). Daarna gaan ze kort een gesprek aan met eerst mijn huisgenoot en vervolgens twee minuten met mij. Op basis van deze 2 minuten concludeert de agente dat ik met een psycholoog moet praten (dit is natuurlijk puur gebaseerd op de coaching van de buurtregisseur, want ik gaf geen enkele aanleiding). Zij kwam wat gestrest over.
 • Enkele dagen later staat de buurtregisseur agressief bonkend en bellend voor mijn deur. Er wordt zelfs geroepen dat zij mijn deur open gaan maken. Dit is geen normale handelingswijze voor een buurtregisseur, dus ik begrijp dat ze weinig goeds van plan zijn. Zonder formeel papiertje met uitleg, is dit een vreemde handelingswijze.
 • De volgende dag wordt er weer agressief gebeld en gebonkt een half uur lang. Daarna ligt er een berichtje van een GGD hulpverlener. Ik kan mij niet voorstellen dat iemand ooit iets gehad heeft aan een geestelijk raadsman, die niet in staat is gewoon aan te bellen en die ook geen keurige formele brief stuurt met onderbouwing. Dit negeer ik, want ik ben volgens mij psychologisch beter onderlegd dan dit heerschap.
 • Ik krijg ondertussen reacties van Fred S. de buurtregisseur op mijn blog (link dada 2013). Hij gaat “het blijven proberen”. Omdat het voor mij duidelijk is wie hem gestuurd heeft en er psychologisch niets mis met me is, weet ik dat ik dit moet negeren. Een rechter hecht namelijk waarde aan het oordeel van een hulpverlener, hoe die zich ook gedraagt. In mijn situatie moet je uit de buurt van de -per definitie- partijdige hulpverleners blijven.
 • Nadat ik enkele dagen door Fred S. en zijn kompanen ben achtervolgd op straat (stiekem volgen), reageert agent Fred S. nu ook anoniem op mijn site onder de naam “dada”. Hier zijn de reacties (link dada 2013). Allemaal met hetzelfde IP adres.
 • Als ik hem dan eindelijk tegenkom in mijn straat 10 meter bij mijn voordeur vandaan (dank buren, voor het snel bellen dat ik eraan kom, fijne mensen!), dan gebeurt er iets bijzonders. Agent Fred probeert gewoon als een leuke buurtregisseur met me in gesprek te komen: “Zullen we mekaar nu eindelijk eens een hand geven? Ik probeer gewoon een gesprek met je te hebben”. Ik ben bang dat er nette burgers zijn die er wél zouden intrappen. [zie foto rechts onder, genomen vanuit mijn voordeur]

SAM_5586  SAM_5895 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Bangkok, Justitie, Maatschappij, Politie and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Fred S. – Buurtregisseur. Zorgt dat het rustig blijft in mijn buurt, of niet.

 1. Josée says:

  Die buurtregisseur blijft nog wel tot aan zijn pensioen achter u aan fietsen op deze manier.
  Daarover bloggen neemt dat probleem niet weg.

  Ik kan me natuurlijk nauwelijks in uw situatie indenken (eigenlijk helemaal niet), maar u lijkt mij intelligent en welbespraakt genoeg om deze Fred S. onder vier ogen binnen een half uurtje op beleefde wijze voorgoed duidelijk te maken, dat zijn bemoeienissen niet nodig zijn.
  Potje thee erbij, koekjes, precies zoals het hoort.
  U weet hoe dat werkt in hierarchische structuren: hij kan dan tegen zijn superieuren zeggen, dat hij zijn best heeft gedaan, en hij is opgelucht, dat hij zijn slecht-nieuws-gesprek definitief achter de rug heeft en van dat nare klusje af is.
  Dan hoeft u niet meer te schrikken als u hem ziet, en kunt u voortaan lachend, onbezorgd en met opgeheven hoofd naar hem zwaaien als hij passeert.

  • maudoortwijn says:

   Je hebt gelijk, als dit een normale situatie zou zijn. Ze hebben echter vooraf al besloten dat hun “professionele mening” is, om mij het hulpcircuit in te duwen. Dan ben je echt de klos, kan ik je vertellen, want dan kunnen ze je aan medicijnen zetten etc etc. Door een gesprek met ze aan te gaan geef ik ze legitimiteit, die er hier niet is. Als agent ga je niet een normale burger stalken (ze zijn echt vaker aan mijn deur geweest, het leek een razia). Nooit een formele aanklacht gezien: ik ben geen probleemgeval!

   De politie is (vanuit het gang stalking team) verplicht om een gesprek maar 1 uitkomst te laten hebben, namelijk die het meest gunstig is voor het gang stalking team. Ik pas ervoor. En ja, als ik in een andere situatie zou zitten, dan zou ik wel gewoon een gesprek aangaan.

  • Josée says:

   “als ik in een andere situatie zou zitten, dan zou ik wel gewoon een gesprek aangaan.”

   Daar ben ik van overtuigd.
   Maar u kunt de situatie ook naar uw hand zetten.
   Dat is een keuze.
   Of kiest u er liever voor, om nog een heel mensenleven dagelijks te blijven bloggen en de wereld te vertellen, wat uw buren allemaal voor naars uitspoken.
   En u nog meer angst te laten aanpraten door bepaalde forumbezoeksters.
   Intimidatie en bangmakerij is hun belangrijkste wapen, dat hoef ik u niet te vertellen.
   De stelselmatige bangmakerij van een bepaalde mevrouw op dit forum is (althans wat mij betreft) wel erg doorzichtig.
   Ik sta niet in uw schoenen, en het is eigenlijk aanmatigend van me, om u raad te geven, maar u hebt gezien uw achtergrond bijzondere capaciteiten, die u in staat stellen om uw problemen adequaat op te lossen.
   Denkt u eens aan de 99% van de mensen, die die capaciteiten NIET hebben, en daarom levenslang in hun ellende opgesloten blijven. Ze zouden maar wat graag met u willen ruilen.
   Laat u niet de put inpraten door allerlei kruidenvrouwtjes op uw forum, we leven verdikkeme in de 21e eeuw.

   Succes.

   Voor uw informatie: ik heb nagenoeg hetzelfde meegemaakt. Misschien nog wel erger. Je kunt het zelf aanpakken. Meer vertel ik niet over mezelf.

  • maudoortwijn says:

   Volgens mij is buurtregisseur niet de man die het kan oplossen/beinvloeden voor me. Maar ik moet idd iets doen (ben er ook al druk mee bezig, naast het bloggen). Thanks Josee.

  • Beste Josée,
   Mocht je op mij duiden met ‘kruidenvrouwtje’, noem me dan svp bij m’n naam. Ik sta met naam en toenaam vermeld hier omdat ik geloof in staan voor wat je zegt en daar openlijk voor uit komen.

   Als jij – uit eigen ervaring – weet hoe Maud uit deze situatie kan komen, deel dit dan met Maud in plaats van mysterieus te doen. Ik zal heel blij voor haar zijn wanneer zij uit deze ‘mess’ kan komen.

   Dat jij twijfelt aan mijn bedoelingen is voor jouw rekening overigens.

  • maudoortwijn says:

   Ingrid, ik waardeer jouw inbreng juist enorm. Trek het je niet aan, misschien bedoelde ze iemand anders (hopen we maar). Bovendien beseft Josee nog niet dat mijn situatie veel omvangrijker is dan wat lastige buren.

  • maudoortwijn says:

   Als jij doet zoals het hoort, dan hoeft de politie zich nog niet te gedragen zoals het hoort. Ik heb de afgelopen 12 jaar nog nooit meegemaakt dat een politieman zich aan de wet houdt in interactie met mij. Ik ben kortom al die jaren keurig respectvol geweest en de politie is dat eigenlijk nooit naar mij (in tegendeel). Door met ze in gesprek te gaan, geef ik ze legitimiteit. Dat zijn ze ondertussen gewoon kwijt.

 2. ‘Dada’ laat zien wat de werkelijke bedoeling van ‘Fred Sterk’ is.
  Je behoort duidelijk tot de groep ‘gevaarlijke eenlingen’ in hun ogen, en inderdaad, ze willen je hoogstwaarschijnlijk graag opsluiten, hetzij letterlijk of met medicijnen, of beiden.
  Ze kunnen je natuurlijk ook ‘gewoon’ aanklagen voor laster, dat dat niet al gebeurd is, geeft te denken.
  Take care!

 3. Ingrid, maak je niet druk, jij bent ok.

  • Je hebt gelijk: als Josée werkelijk iets te melden heeft dan komt ze er vanzelf wel een keer mee.
   Met hints en insinuaties kan ik niet zo goed overweg, daar krijg ik de kriebels van. De wereld is al zo instabiel en chaotisch, laten we er liever niet nog een schepje bovenop doen met gedoe 🙂

 4. jimmypimmy says:

  Maud, je bent slim om de politie te ontwijken. Die kunnen en willen je niet helpen. Ze zullen je eerder vernachelen voor de lol: het blijven foute gasten. En helemaal in jou geval. Verdomme zeg, om te denken dat je met een thee/koekje geholpen bent. Dat werkt niet bij een ambtenaar, alleen bij redelijke mensen die een gezonde relatie willen. Zoals je al schreef: de ambtenareneed naar de koning! Ze zullen er niet in geloven, die hele eed, maar zijn liever laf dan goed.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.