Postonline: Marc van der Linden “Bernhard liet Margarita en Edwin schaduwen”

Bas Paternotte in Postonline.nl

Boulevard-presentator in zelfde schuitje als Broertjes?

bernhardPrins Bernhard heeft in een periode van meer dan twee jaar zijn kleindochter prinses Margarita en Edwin de Roy van Zuydewijn meermaals dag en nacht laten volgen. Het pas verloofde paar werd in die periode op zijn minst 15 keer geobserveerd door een medewerker van de Prins. Dat zei royalty-journalist Marc van der Linden in een verklaring onder ede in het bezit van ThePostOnline. Van der Linden liet zijn verklaring optekenen bij het Amsterdamse notariskantoor Spier & Hazenberg.

‘Regelmatig diensten ten behoeve van prins Bernhard verricht’ De man die prinses Margarita en De Roy van Zuydewijn volgde, was volgens Van der Linden iemand ‘die regelmatig diensten ten behoeve van prins Bernhard verricht’. Zo fungeerde hij eens als tussenpersoon bij de verkoop van een foto die van de Prins, een vriendin en haar dochter was gemaakt. “Ook bij andere gelegenheden heb ik kunnen constateren dat de bron, wiens personalia ik niet vrij wens te geven, in een direct contact met de Prins stond.”

Notities voor prins Bernhard Van der Linden verklaart op vrijdag 25 april 2003 onder ede bij de Amsterdamse notaris: Ik heb contact met een belangrijke bron – die naar ik uit eigen ervaring weet – regelmatig diensten voor prins Bernhard verricht. (-) Deze bron heb ik onlangs weer ontmoet. Hij vertelde dat hij ‘s- nachts gepost heeft bij de woning van de Brouwersgracht, bij de woning aan de Keizersgracht en bij de woning in Amsterdam-Zuid waar de heer De Roy van Zuydewijn samen met zijn echtgenote verbleef. Hij diende aldaar de gangen van hen na te gaan en daarover notities te maken voor Prins Bernhard. Hij heeft dat zeker vijftien keer gedaan.

Bernhard’s eigen geheim agent. Het is wederom een bevestiging over de betrokkenheid van prins Bernhard bij het dossier De Roy van Zuydewijn in korte tijd. In april dit jaar stelde oud-Volkskrant-hoofdredacteur Pieter Broertjes namelijk dat Bernhard De Roy ‘onschadelijk’ wilde maken en de BVD onwettelijk opdracht gaf om inlichtingen in te winnen over De Roy van Zuydewijn. Nu blijkt Bernhard dus ook zijn eigen geheim agent te hebben ingezet. Het is opmerkelijk dat zowel Broertjes als Van der Linden deze vitale informatie al meer dan tien jaar opzettelijk hebben achtergehouden. Broertjes is volgens EenVandaag bezig met een eigen boek over Bernhard met daarin nog meer uitspraken van de Prins over De Roy van Zuydewijn.

Note: Marc van der Linden zegt in een reactie: “Ik heb deze verklaring later ingetrokken. Dat kwam omdat ik inmiddels mijn twijfels had over de bron.”

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Justitie, Koningshuis, Media, Politie, Politiek, Privacy, Waarheidscommissie and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Postonline: Marc van der Linden “Bernhard liet Margarita en Edwin schaduwen”

  1. kaskaas says:

    Ik snap dat je als vader van de familie uitzoekt met wie je nicht/dochter wil trouwen, snap ik. alleen, deze mesen zetten ook ambtenaren in. e ze gaan vervolgens die hun hele leven stuk maken. niet 1 jaar, maar vele vele jaren. dat weten we allemaal. kan niet. schande. net als bij jou Maud—

  2. degeus says:

    …de “schavuit”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.