Politie-agenten weten van gekkigheid niet wat te doen

Dutch policemen now follow me around town openly. Why? 

Vandaag ben ik even 15 minuten de deur uit geweest om in de Utrechtsestraat wat kantoorbenodigdheden te kopen. Ik was de deur nog niet uit of er kwam politie aanlopen aan de Amstel. Je zou bijna denken dat ze bij een van de Stadsherstel-huizen op me stonden te wachten binnen…

SAM_5585 SAM_5586

Deze foto’s zijn genomen op de hoek van de Amstel met de Nieuwe Prinsengracht.

SAM_5587Hoewel ik de beide agenten nog niet gesproken had, herkenden zij mij. Toen ik eenmaal 10 meter langs ze voorbij gelopen was, hoorde ik de politieman zeggen “mevrouw Oortwijn, ja, we kennen u wel”, hoewel ik geprobeerd had, oogcontact te ontwijken. Beide agenten bleven vervolgens nog 5 minuten op de brug staan wachten om te zien waar ik heenging. [deze foto is met zoom vanaf de Magere Brug genomen]

Op de terugweg van de Utrechtsestraat naar huis werd ik weer gevolgd. Nu door twee motormuizen. Ze bleven enkele minuten rondom me hangen, maar spraken me niet aan. Waarom zouden ze? Ik doe niets verkeerd!

SAM_5589 SAM_5590 SAM_5591

En dit is een gemiddelde dag. De afgelopen dagen gebeurt dit consequent als ik mijn huis verlaat voor wat boodschappen. Het is allemaal intimidatie. Nu ik de ‘geheime agenten’ heb aangewezen (daar heb ik dus gelijk in gehad), zijn die uit mijn straat verdwenen en staat er openlijk politie. Ze kunnen me formeel alleen weinig maken en dat is nu precies waar hinderlijk volgen voor bedoeld is (tegen onschuldige burgers die in de weg staan).

Wat willen we nu? Een rechtstaat? Of een raar Koninklijk circus? Dat laatste kost heel veel.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Justitie, Koningshuis, Politie, Privacy and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Politie-agenten weten van gekkigheid niet wat te doen

 1. SJaak de Witte says:

  Toevallig sinds ik hier reageer hebben ze het volgen wat opgeschroefd, agenten in burger maar wel opvallend volgen. Is dat even toevallig, blijkbaar wordt jouw blog goed gelezen door hun.

  • maudoortwijn says:

   ik heb zelf ook de afgelopen weken mijn kennis gepubliceerd van wat zij gedaan hebben (met stille agenten). Maar gelijk heb je wel. Ik krijg nu meer reacties en ineens komen ze met pet aan mijn voordeur. Dankjewel Sjaak! 🙂

 2. Fred Sterk says:

  Beste Mvr. Oortwijn, het is helemaal niet zo gek dat ik daar loop. Ik ben namelijk de buurtregisseur en die surveilleert nu eenmaal door zijn buurt. Dat ik u tegenkwam was toeval. De collega die bij mij was herkende u want die was immers bij u thuis geweest na het incident vorige week. Ik zou graag met u in gesprek gaan maar wilde u op straat niet aanspreken. Vond dat niet zo netje. Ik noemde u naam in de hoop dat u daarop zou reageren en het gesprek met mij aan wilde gaan. Pech dus want dat gebeurde niet. Ik zal dit weekend wederom proberen bij u langs te gaan om kennis te maken. Groet Fred Sterk, buurtregisseur Weesper Amstelbuurt Eenheid Amsterdam.

  • maudoortwijn says:

   Geachte meneer Sterk,
   Mijn ontwijken van een gesprek met u is niet persoonlijk bedoeld. Uit het handelen van uw collega’s dusver blijkt dat wij niet aan dezelfde kant staan. Zolang dat het geval is, zal ik niet ingaan op de uitnodiging tot een gesprek. Eerdere pogingen vanuit uw kant kwamen op mij overigens enigzins agressief over.
   Met vriendelijke groet,

 3. kaskaas says:

  Maud, niet reageren. Het klinkt zo redelijk, maar je weet nooit met politie. Hij praat 5 minuten aardig tegen je en belt dan de psychiater op dat je in de war bent. Je weet nooit met politie. Als ze de pee hebben in je, dan ben je altijd de klos, al doe je nog zo mee.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.