Een bezoek aan oud-buurman Charles

Deze blogpost zette me nog eens aan het denken:  https://demuren.wordpress.com/2013/08/19/dat-gewone-volk-in-gang-stalking-dat-gebeurt-niet-zomaar-kiekjes/

Meneer F. is het eigenlijk, want Charles is een heer. Een heer op leeftijd. Eigenlijk is Charles de enige van mijn buren, die enkele jaren geleden ineens tekenen begon te vertonen van oprechte bezorgdheid. Nee, geen namaak “ik maak me zorgen over je”, wat gewoon een foute opmerking is. Maar oprechte belangstelling, alsof hij twijfelde, of hij er iets over moest gaan zeggen.

Twee weken later was hij ineens meegenomen met de ambulance. Hij was altijd fit en scherp geweest voor zijn leeftijd. Die week spraken twee van mijn bovenbuurmannen mij onafhankelijk van elkaar aan, met een verhaal over wat zijzelf hadden gezien (een keer verdwalen en een keer in het trappenhuis vallen) en beide gebruikten dezelfde woorden: “dat ging echt niet meer”. Ik herinner me ook een vrouw op middelbare leeftijd (mollig, donker haar), die op de stoep stond te wachten. Ze sprak me diezelfde week spontaan aan en vertelde ook datzelfde verhaal en “dat het helaas niet meer ging zelfstandig”.

Nu ik zeker weet dat de beide bovenbuurmannen in mijn kwestie geheel onbetrouwbaar zijn, maakte ik me ineens zorgen over Charles. Ik besloot hem op te zoeken (donderdag) in het Amsta bejaardentehuis aan de Amstel (hoek ceintuurbaan). Hij was inderdaad niet zo fit meer en ook wat slecht ter been. Dat was in lijn met het verhaal van mijn twee buurmannen. Hij wordt goed verzorgd door een Amerikaanse stevige dame. Gelukkig.

Pete 2Charles F. wist nog wel wie de man in de witte woonboot was. Dat was Peter N., een goede vriend van hem, waar hij veel mee was opgetrokken jarenlang. Die had hij leren kennen gewoon aan de Nieuwe Prinsengracht, rond de tijd dat ik er kwam wonen. Het was een Duitser, maar dat hoorde je niet aan zijn accent: echt helemaal niet. Welk Pete 1werk hij deed? Ja, iets van een kantoorbaan, zoiets. Meer wist oud-bovenbuurman Charles daar niet van. Peter was een goede vriend geweest. Sinds hij in het bejaardenhuis zat, is Peter echter maar één keer langs geweest, en dat was wat teleurstellend. Het bejaardentehuis is slechts 10 minuten fietsen voor hem.

Ik ben enigzins gerustgesteld: Charles maakt het redelijk goed voor iemand in de zeventig. En mijn geheugen ten aanzien van deze man (link) klopt. Ik maak me zorgen om één ding. Charles weet niet meer wie ik ben. Niet. Ik ben lang de onderbuurvrouw van hem geweest. Wij spraken elkaar regelmatig. Charles had altijd een mening over de planten in mijn tuin, maar zelfs dat weet hij niet meer. Het vreemde is, dat hij alle andere buren uit hetzelfde gebouw nog wel kan herinneren. De enige die uit zijn geheugen is gewist, ben ik.

Hoe is dat gebeurd?

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Bangkok, Justitie, Pedonetwerk, Politie, Privacy and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Een bezoek aan oud-buurman Charles

  1. Goed dat je langs bent gegaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.