Wat zegt Kok?; Wat hoort het volk?; Wat bedoelde die echt?

Kok had lovende woorden op 28 januari jl., maar wellicht is hij toch republikein. Hij complimenteert Beatrix met de perfecte invulling van een koningschap, met meer inhoudelijke invloed dan enkele decennia geleden gebruikelijk was [of elders in Europa gebruikelijk is]. Zijn verklaring is een met complimenten overladen uiting van een waarachtig niet-ceremoniele en ondemocratische invulling van het koningschap. Het klinkt mooi, maar moet je dit willen? Zij zijn in 200 jaar tijd -vanuit het niets- één van de rijkste families ter wereld geworden. Dat komt niet van vruchten uit eigen arbeid.

We hebben een zeer ouderwets koningshuis.


ma 28 jan 2013, 21:52

Beatrix was ‘sparringpartner’ voor premier Kok

Koningin Beatrix was voor Wim Kok een „sparringpartner“ in de jaren dat hij als minister-president elke maandag bij haar op bezoek ging. Kok zei maandagavond bij de NOS dat hij haar rol altijd „buitengewoon” heeft gewaardeerd.

Volgens Kok gaf Beatrix tegenspel, daagde ze haar gesprekspartner uit en dwong ze tot nadenken. Ze ondertekent niet alleen wetten, „maar ze heeft een méning”, aldus Kok. Beatrix toonde altijd een „zeer intensieve betrokkenheid” bij alle onderwerpen die speelden in de ministerraad, aldus Kok.

Hij zei dat Beatrix de monarchie duidelijk heeft gevestigd en dat het koningschap inmiddels in brede kring is geaccepteerd. „Vooral door de perfectie manier waarop ze invulling gaf aan haar functie.” De positie van de monarchie is ondanks het feit dat de Tweede Kamer een grotere rol heeft opgeëist in de kabinetsformatie, sterker gevestigd dan een aantal decennia geleden, zei Kok.

Hij vertelde dat hij kippenvel had gekregen bij de toespraak van de koningin. „Mooi, sober, licht emotioneel. Aan het einde besef je dat een tijdperk wordt afgesloten.”

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Koningshuis, Maatschappij, Pedonetwerk, Politiek and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.