Peter Oskam wil misschien dat zijn partner prive gefilmd worden. De meeste mensen willen dat niet.

Ik stel voor dat Peter Oskam als volksvertegenwoordiger het volk en de grondwet gaat dienen, in plaats van zijn eigen persoonlijke behoeften. Dat hijzelf misschien geen enkele moeite heeft met schendingen van zijn eigen privacy, lijkt me irrelevant. Van mij mag ie met een speelgoedvliegtuigje in zijn eigen slaapkamer of tuin filmen en deze beelden de gehele wereld over zenden. Zo lang zijn familieleden zijn behoeftes delen, is er geen probleem. Je ziet wel ergere taferelen op de wallen in Amsterdam, dus als de familie Oskam geen schaamte kent, prima! U heeft dat recht. Echter, het is niet de taak van de politiek om heel Nederland te dwingen om zo “vrij” te zijn als de familie Oskam misschien voor zichzelf  fijn vindt. Privacy is een recht. Als privacy niet gerespecteerd wordt, dan worden alle andere rechten vanzelf ook verzwakt. Dat laatste beseffen te weinig mensen. Oskam weet dat natuurlijk wel, want die zit in de politiek. Dat is pure kwaadwil. Ik weet er (na jaren) eindelijk genoeg. Overigens worden drones vaak ingezet voor hinderlijk volgen (= uitlokken van actie bij gewone burgers, niet tegen criminelen).

http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek/article/detail/3411175/2013/03/18/Drones-leiden-tot-zorgen-Tweede-Kamer.dhtml

Leest het in Trouw: Drones is ‘gluren bij de buren’ niveau. En iedereen die gelooft dat ‘gluren bij de buren’ door de overheid alleen ingezet wordt op verstandige wijze, is naïef.  En ik kan het weten, want ik heb te vaak volstrekt vreemden ontmoet die door agenten perfect geinformeerd werden over zeer privézaken uit mijn privéleven. Dat is bedoeld als intimidatie, in de hoop dat je gelooft geen rechten te hebben. Het gaat veel verder dan ik op internet wil uiteenzetten. Zonder privacy zijn andere burgerrechten ook verloren. Gelukkig wordt D66 wakker en vecht Schouw hier enigzins voor onze grondrechten. Het is de basis van de moderne maatschappij en rechtstaat. Mensenrechten zijn de basis van beschaving.


Trouw: Het inzetten van drones boven Nederland leidt tot zorgen in de Tweede Kamer. Zo vindt Gerard Schouw van D66 dat het wel lijkt of de hele Nederlandse bevolking al bij voorbaat verdachte is. Drones zijn onbemande vliegtuigjes die op verzoek van de politie steeds vaker lijken te worden ingezet.

Schouw heeft er inmiddels vragen over gesteld aan minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie). ‘Ze worden soms om heel plausibele redenen ingezet, maar het wordt sluipenderwijs steeds meer. We weten niet waar, wanneer of hoeveel’, aldus Schouw. Ook is niet bekend wie er nu precies over de inzet beslist en of en hoe dan de gegevens worden opgeslagen, klaagde hij.   leest het hele stuk in Trouw


Als de politie of AIVD middelen krijgen toegewezen, dan kunt u gerust het ergste denken over hoe zij deze zullen toepassen. Dat weet iedereen die in de politiek zit. Iedereen. Eenieder die vanuit de politiek instemt met het gebruik van drones, stemt in met het misbruik dat eruit zal volgen.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij, Media, Politie, Privacy and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.