Benk Korthals: Kraait de haan 3 keer?

imagesBenk Korthals heeft in de loop der jaren de nodige onderscheidingen van Beatrix ontvangen (wikipedia). Ook zijn vader Henk Korthals had de Koninklijke familie goede diensten bewezen met o.a. de parlementaire enquete na WOII (wikipedia). Er is mij het een en ander opgevallen aan deze man, die op complotsites -tot voor kort- niet genoemd werd.

Maarten van Traa (Oegstgeest, 18 mei 1945 – Amsterdam, 21 oktober 1997) was een Nederlands politicus (PvdA). Hij was vooral bekend als voorzitter van de Parlementaire enquêtecommissie opsporingsmethoden, ook wel commissie-Van Traa genoemd. De commissie concludeerde dat de opsporingsdiensten gebruik maakten van illegale methodes. Nadat de commissie de taken afgerond had, continueerde Van Traa het onderzoek zelfstandig. Van Traa was het laatste half jaar regelmatig bang dat er iets met ‘m zou gebeuren. Op 21 oktober 1997 kwam Van Traa zogezegd om het leven door een auto-ongeval op de afslag van de Amsterdamse ringweg A10 naar de A4. Er heerste in politieke kringen enige tijd twijfel of er misschien sprake was van sabotage aan zijn auto. Door dat soort verhalen wordt een Van Traa onsterfelijk en dat is wat zij kennelijk willen. Na lezing van het politierapport geeft zijn jeugdvriend Benk Korthals aan dat hij er van overtuigd is dat er geen opzet in het spel is geweest.

De Commissie Kalsbeek stuitte bij haar onderzoek in elk geval op dermate verontrustende verhalen dat de leden een gesprek aanvroegen met de ministers Peper van Binnenlandse Zaken en Korthals van Justitie. Dat onderhoud vond plaats op 26 maart 1999. Benk Korthals: ‘Er was –zeg ik heel eerlijk- genoeg aanleiding om te vermoeden dat er meer achter zat.’ Korthals gelastte vervolgens een hernieuwd onderzoek. ‘Daarbij is alles opnieuw grondig nagelopen. Ik heb zelf het hele politierapport gespeld. De enige conclusie is: het is gewoon een ongeluk geweest. Daar ben ik van overtuigd.’ Dan, opeens met opmerkelijke nadruk: ‘Realiseer u goed dat Maarten één van mijn allerbeste vrienden was. Ik zou niet rusten als ik ook maar een half procentje twijfel voelde.’

Korthals is minister van Justitie ten tijde van de moord op Marianne Vaatstra in 1999 (text in UK). Deze moord op een 16-jarig  Fries meisje houdt de gemoederen tot op de dag van vandaag bezig. De moord is gepleegd in de nacht van 30 april op 1 mei. Diverse getuigenissen suggeren hoe er reeds in diezelfde nacht een cover-up is opgezet, waarbij meerdere Justitie diensten moeten hebben samengewerkt. Ook als dit gebeurd is buiten zijn medeweten om (wat me zou verbazen), zou de commotie die er ontstond, voldoende reden moeten zijn geweest om als minister de onderste steen boven te halen.

Op 6 december 2000 zag ik hem in Bangkok samen met leden van de Nederlandse Koninklijke familie, op niet mis te verstane wijze “spelende” met een Thais uitziend jongetje van 4/5 jaar oud . Hoewel ik dit 100% stil hield, ben ik daarna achtervolgd door verschillende politie- en inlichtingendiensten, die kennelijk de opdracht hadden gekregen al mijn grondrechten te schenden en mij zo “stuk te stalken”. Er wordt tot ver over onze landsgrenzen schande gesproken over de wijze waarop deze kwestie wordt afgehandeld.

Korthals trad af als minister van Defensie op de dag dat het rapport van de enquêtecommissie bouwfraude verscheen – 12 december 2002. Korthals had aangegeven dat hij op zou stappen mocht de commissie harde conclusies over hem vellen, hij wilde niet ‘mank’ als minister functioneren terwijl er een grote reorganisatie van Defensie op komst was. De commissie verweet Korthals dat hij als minister van Justitie de Tweede Kamer onjuist had geïnformeerd. Korthals had de Kamer rond de bouwfraude verzekerd dat hij niet op de hoogte was van een schikking rond de Schipholtunnel – de Schipholtunnel was één van de onderwerpen in de bouwfraudezaak. Uit de openbare verhoren bleek dat de minister wel op de hoogte was, zelfs al vanaf juli 2001. Het onjuist informeren van de Tweede Kamer is één van de zwaarste politieke oordelen die kan worden geveld. Naast de Schipholtunnelaffaire lag de minister ook onder vuur in de discussie over de beveiliging van Pim Fortuyn (Driehuis, 19 februari 1948 – Hilversum, 6 mei 2002). Voor Korthals was dit reden om op te stappen.

De bovengenoemde kwesties zijn allemaal daadkrachtig afgehandeld en voor de gemiddelde burger is er geen vuiltje aan de lucht.  Het zal wel niet bekend zijn binnen de VVD, als ik de koppen lees in het nrc:

“VVD’ers dreigen Van Rey met royement – motie partijcongres” …  “Weerzin tegen houding partijbestuur is groot” ….    “Dit leeft heel erg in de partij”, zegt Pluimers. Zij zegt te hebben gemerkt dat de weerzin tegen de houding van het partijbestuur groot is. Partijvoorzitter Benk Korthals heeft zich tot nu toe niet publiekelijk tegen Van Rey gekeerd. Haar motie wordt door de statutair vereiste tien leden gesteund. Maar sinds het voornemen vrijdag bekend werd, zegt zij uit de hele partij steun te hebben gekregen. “We hadden gemakkelijk tientallen ondertekenaars kunnen hebben”, aldus Pluimers.   lees rest artikel in nrc 

Hopelijk laat de VVD als partij binnenkort een ware liberale moraal zien. Nederland kan wel wat vernieuwd sociaal-liberalisme gebruiken.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Bangkok, Best -must read- posts, Justitie, Koningshuis, Maatschappij, Media, Pedonetwerk, Politie, Politiek, Waarheidscommissie and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.