NOS: “Nieuwe Revu breekt code Oranjes”

justitia009Nieuwe Revu houdt zich niet langer aan de mediacode rond de koninklijke familie. De code werd in 2005 in het leven geroepen om de privacy van de Oranjes te beschermen. Afgesproken werd dat journalisten geen beelden meer maken van de leden van de koninklijke familie buiten officiële gelegenheden om. In ruil daarvoor worden journalisten een paar keer per jaar uitgenodigd voor fotosessies. Volgens Nieuwe Revu past de code niet in een moderne democratie. De editie van deze week heeft prinses Amalia op de cover staan, met daaronder als kop “De geheimen van Amalia”. Volgens het blad gaat het om “een lading feitjes die de RVD liever niet op straat ziet slingeren”. Bij het artikel staan drie foto’s van Amalia, waaronder een die is genomen op een hockeyveld.


De mediacode is natuurlijk te gek voor woorden. Alle burgers van dit land hebben evenveel recht op privacy, maar het Koninklijk huis wil nog eens extra privacybescherming. In principe zou het Koninklijk huis juist minder privacy moeten hebben vergeleken met een normale burger, omdat zij hun gehele loopbaan, vermogen en machtspositie afhankelijk houden van geboorte, ziekte en dood. Deze privézaken zijn hierdoor automatisch van belang voor geheel de natie. Bovendien vervullen zij een functie, waarin hun familieleven gepositioneerd is als belangrijk voor “de uitstraling van het land naar buiten” en als “bindende factor”. Zij zijn uit hoofde van hun functie, de enige familie in Nederland, waarvan het privéleven levenslang een publieke zaak is. Je kiest voor een leven in het Big Brother huis, of niet. Ik zou er zelf niet voor kiezen, maar zij houden er aan vast. Willem-Alexander wil desondanks dat de media niets over zijn familie naar buiten brengt.  

Overigens respecteren ze zelf de privacy van de normale burger niet, als het hen uitkomt. Ik heb geheime dienst mannetjes gehad bij de dokter, in mijn huis, op mijn werk, op vakantie en bij allerlei andere privézaken. Mijn buren bespieden me in mijn achtertuin (incl. camera’s) in opdracht van.   Wat gij niet wilt dat u geschiedt…

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Justitie, Koningshuis, Maatschappij, Media and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.