Kijk, daar word ik nu boos van!

vacaturejobs_politie_04Onderstaande artikel staat in de Elsevier. Ik kan uit persoonlijke ervaring vertellen, dat onze staat mensen zonder enige goede reden hinderlijk volgt, zelf jarenlang. Dat betekent dat burgers die op geen enkele manier een bedreiging zijn en die geen criminele activiteiten ondernemen, zonder tussenkomst van rechter bewust “kapot gemaakt worden” enkel en alleen omdat er onzekere mensen op machtige posities zitten. Iedere idioot weet dat als je maar lang genoeg geweld tegen geweldloze mensen gebruikt, dat er een kans is dat deze alsnog in woede uitbarsten (in mijn geval een boek uitbrengen). Gewone burgers die meedoen met deze STASI-acties, moeten toch beseffen dat ze deelnemen aan criminele activiteiten? Ik vermoed dat Karst Tates uit zichzelf nooit op een menigte in zou rijden. Ook de Damschreeuwer is waarschijnlijk een ambtenaar. Minder undercover blauw op straat, dat maakt het een stuk veiliger in dit land. 


Elsevier: Politie houdt honderd gevaarlijke eenlingen in de gaten

De politie houdt ongeveer honderd eenzame bedreigers in de gaten. Het gaat om zogenoemde ‘solistische bedreigers’ die mogelijk tot geweld kunnen overgaan.

Het Koninklijk Huis is het voornaamste doelwit, maar de bedreigers richten zich ook op politici, ambtenaren en rechters, meldt het AD vrijdag op basis van een onderzoeksrapport van de Universiteit van Tilburg.   lees het hele artikel in Elsevier…

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Justitie, Koningshuis, Maatschappij, Politie, Politiek, Waarheidscommissie and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Kijk, daar word ik nu boos van!

 1. maudoortwijn says:

  Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van de Universiteit van Tilburg dat in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie is opgesteld.

  Tates
  Na de aanslag van Karst Tates op de Oranjes op Koninginnedag 2009 is een speciaal team van politiemensen, psychologen en een psychiater gevormd om gevaarlijke eenlingen beter te kunnen aanpakken. De bedreigers sturen vaak warrige dreigmails of handgeschreven brieven waarin ze geweld aankondigen of doodsbedreigingen uiten. Enkelen sturen zelfs ‘objecten’ naar hun doelwit, zoals bloemen, chocolade, beschadigde foto’s van de bedreigden, een dode kat of ongevraagde goederen. Een aantal van hen zoekt hun doelwit ook daadwerkelijk op. Het gaat bijna altijd om mannen met psychische stoornissen.

  Voor een twaalftal dreigers is een aanpak gestart om geweld te voorkomen. Om hoeveel bedreigingen het exact gaat, is onbekend. Vorig jaar kwamen bij het Team Bedreigde Politici van de politie zo’n 264 meldingen binnen.

  Uitzichtloos
  ‘De dreigers hebben een uitzichtloos bestaan en geven de koningin of de politiek daar vaak de schuld van,’ zegt Stefan Bogaerts, hoogleraar forensische psychologie en victimologie aan de Universiteit van Tilburg.

  De bedreigers hebben vaak persoonlijkheidsstoornissen, psychoses, problemen op relatievlak, voelen zich geïsoleerd, hebben een klein sociaal netwerk, zijn werkloos en gebruiken soms drugs of alcohol.

  De kans dat zij gewelddadig gedrag gaan vertonen, neemt toe door waanbeelden en hallucinaties of als ze hun medicijnen niet innemen. ‘Het onderliggende probleem is dat ze een sterke behoefte hebben aan zorg. Ze zijn al langere tijd op zoek naar een luisterend oor.’

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.