‘Gebruik drones recht van politie’

Hoewel ik 100% mijn mond hield over de gevoelige informatie die ik had, werd ik op alle mogelijke wijze achtervolgd en gestalkt door politie- en inlichtingendiensten. Ja, in Nederland én iedereen wist dat dit niet volgens de wetgeving was. Mijn grondrechten zijn bewust geschonden. In de zomer van 2011 was ik dit zo beu, dat ik er een boek over uitbracht genaamd ‘Dag Licht’, waarbij ik de identiteit van de personages in het boek anoniem liet, om niet iedereen bekend te maken met naam en toenaam. Vanaf de week dat ik dit boek uitbracht, is mijn huis belaagd met helikopters en werd ik door helikopters achtervolgd in Amsterdam wanneer ik mijn huis verliet. Dit duurde maandenlang. Mijn peuter-buurmeisjes zongen ondertussen liedjes over helikopters, omdat ze die altijd zagen in onze straat. Op twitter waren ‘helikopters’ wekenlang trending.

Dus als ik hoor dat de politie verdergaande bevoegdheden wil en dat deze heus ingezet worden ‘selectief en op zorgvuldige wijze’, dan weet ik genoeg. De politie- en inlichtingendiensten zullen altijd uw rechten beschermen, totdat hen dat niet uitkomt.

‘Gebruik drones recht van politie’

Volkskrant 18 april 2013: Politie en justitie hebben het recht om drones te gebruiken in opsporingsonderzoeken, mits zij zich aan enkele randvoorwaarden houden. Zo moet er een redelijke verdenking zijn om iemand met onbemande vliegtuigjes in de gaten te houden en moeten mensen die niet verdacht zijn, niet worden gefilmd en opgeslagen in de registers.

Dat zei Jacob Kohnstamm, voorzitter van het College bescherming persoonsgegevens (CBP), donderdag. Vorige maand ontstond ophef nadat bekend was geworden dat het ministerie van Defensie 75 drones heeft die regelmatig worden ingezet. Onder meer de Tweede Kamer maakte zich zorgen over de privacy van nietsvermoedende burgers die met de drones worden gefilmd.

Lees de rest van het artikel in de Volkskrant…

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Bangkok, Justitie, Koningshuis, Maatschappij, Media, Pedonetwerk, Politie, Politiek, Waarheidscommissie and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.