De eed is geen april-grap

http://omroep.vara.nl/media/218371    Video Pauw & Witteman, 2013.

Iedere politicus weet dat de eed heel serieus wordt genomen door het huis Van Oranje. En welke rechten heeft de koning dan? Net zoveel als u en ik, alleen hij/zij hoeft zich nergens aan de houden qua wetgeving, enkel en alleen omdat politici dat nu zo beloofd hebben. In de grondwet staat niets over een eed. En de “onschendbaarheid” uit de grondwet was door Thorbecke helemaal niet bedoeld om altijd maar de rechten van de koning te beschermen ongeacht wat ze doen. Zo wordt het nu wel geïnterpreteerd.

156004_151362888363221_1355486447_n[1]“Wij zweren dat wij uw onschendbaarheid en de rechten van uw koningschap zullen handhaven”

Thieme heeft een sterke argumentatie, omdat de onschendbaarheid die voortvloeit uit de ministeriële verantwoordelijkheid in de grondwet juist niet betrekking heeft op de persoon van de koning, maar door Thorbecke is bedoeld om het instituut te beschermen (niet de persoon). Wanneer Willem-Alexander een ernstige misstap begaat, dan is het door deze eed niet duidelijk of de persoon of het instituut door politici beschermd moet worden. Door bij een troonswisseling opnieuw te beloven, wordt nota bene gesuggereerd dat het een belofte aan de persoon is en niet het instituut!

De fouten van Beatrix zijn allemaal afgedekt door de regeringen van de afgelopen 33 jaar. Dat heeft ons land vele jaren lang iedere keer veel geld gekost. Vaak gaat het ook ten koste van gewone nette burgers, zoals bij mij. Een dergelijke eed moedigt bijna wangedrag aan bij het staatshoofd, daar waar we representatief gedrag nodig hebben.70028 hofna

Het zijn dergelijke beloftes die ervoor zorgen, dat bij iedere calamiteit heel de ambtenarij in te zetten is “om de situatie te redden”, ongeacht wat het kost en ongeacht ten koste van wie dat gaat. Veel van de bekende doofpotten zullen ontstaan zijn mede door een eed. Die eed is niet te verdedigen en zelfs beschamend naar de bevolking toe.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
Video | This entry was posted in Justitie, Koningshuis, Maatschappij, Media, Politiek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to De eed is geen april-grap

  1. Zonder de eed zouden ze zich echt wel wat beter gedragen. Als je weet dat je overal mee wegkomt, tja dan weet je het wel. Iets met een kat van huis. Het is gewoon zonde dat we die eed hebben. Misschien zou dat koningshuis nog best ok zijn, als zij zich net als alle andere mensen aan de wet zouden moeten houden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.