* * * Achter het net van Oranje

398803_146564245509752_1984678992_n

Het onmogelijke gaat eenvoudig in zijn werk. Onzichtbaar, behalve als je als insider het netwerk en de werkwijze kent. Ik zal een tipje van de sluier oplichten.

Na het voorval in Bangkok zijn twee directe collega’s van me (in een team van 85 mensen) meer met me gaan werken om achteraf gezien schade te berokkenen. Aanvankelijk leek de samenwerking positief, wat in beide gevallen een handig  ‘wie is de mol’ spel was. De eerste collega was een eilandbewoner en kleinkind van een voormalig kleermaker van de Oranje-clan. De tweede een telg uit de Prisse familie (een adellijke familie die al enkele generaties banden heeft met Oranje) die me bewerkte op charmante wijze. Ik had geen idee en niemand vertelde me wat de achtergrond van deze heren was. Naar mijn idee deed ik het zelf heel netjes.

166699_146513158848194_296448659_n421853_146513145514862_2077678031_n

Maar er hebben ook mensen direct met me samengewerkt waar ik geen last van had, althans niet merkbaar. Tijdens mijn onderzoek in China, ging een jonkvrouw Roëll mee die erg gezellig deed en zij heeft geen ellende veroorzaakt voor zover ik weet. Het was een uiterst aimabele dame. Hetzelfde kan ik zeggen over jonkheer Boreel, die bij me op projectteam kwam bij Boer & Croon: een prima man. Het was wel mijn laatste project bij deze werkgever, maar dat kwam volgens mij niet door hem. Overigens is het pas ongezellig bij Boer & Croon geworden, direct nadat prins Maurits een opdracht gaf aan een teamgenoot van me (een team van <15 mensen). En ook mijn buurman Mohr volgt me al jaren actief, wel op een sympathieke wijze (de oma was toevallig de kapster van Juliana). En zo word je -los van de taps- altijd in de gaten gehouden. De wereld is klein, maar de verbanden die me achteraf bekend zijn, zullen niet allemaal toevallig zijn.

Tijdens het schrijven van mijn proefschrift aan Warwick Business School werd ik vol geblokkeerd door ene Mol. Wat diens connecties zijn, is me nog niet duidelijk. Het kan ook géén familie zijn van de zakenpartner van Bernard junior. Maar er zullen zeker connecties zijn, want anders is er domweg geen verklaring voor zijn bijzondere gedrag.

In 2012 besefte ik ten volste de omvang van wat er gaande was en probeerde ik de situatie op te lossen. Bij ieder advocatenkantoor waar ik aanklopte, werd niet thuis gegeven. Wel verwees een advocaat mij door naar het kantoor van Bohler Advocaten. Aldaar was het onmogelijk een gesprek te hebben met één van de drie advocaten die mijn voorkeur hadden. Alleen mevrouw Buruma was beschikbaar (ja, de dochter van de politicus). U begrijpt dat in dit gesprek vele vragen aan mij gesteld zijn, waarna het kantoor weigerde me te helpen. Daar ben ik stiekem blij mee, want het meisje was niet zo clientgericht.

Het enige positieve dat ik kan melden, is dat ik rond die tijd gebeld werd door een recruitingbureau voor een plek bij KPMG. Ik had mijn twijfels en heb maanden gewacht met de start van de sollicitatie, omdat ik bang was voor ‘STASI-toestanden’. Daarna werd mijn contactpersoon bij KPMG ineens een dame met de achternaam De Hoop Scheffer   (ja, de dochter van de politicus). Door haar ben ik uiterst vriendelijk geholpen. Ik ben niet eens op gesprek geweest.

Hierna stond het voor mij vast, dat politiek Den Haag wil dat ik het verhaal (incl. namen) naar buiten breng. Waarom? Sommigen denken dat een individuele burger wel klein te krijgen is. Anderen hopen dat eindelijk de ramen in Den Haag eens flink opengezet worden. Slechts een aantal van hen had zichtbaar plezier in het wangedrag rondom de doofpot.

Maud Oortwijn

Noot: Met dank aan www.melddemmink.wordpress.com  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Bangkok, Best -must read- posts, Koningshuis, Maatschappij, Media and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to * * * Achter het net van Oranje

  1. Anti deVriesmaffia says:

    luister naar Arend vs Zeevat 08 februari 2013 Argusoogradio voor het hele verhaal van Maud Oortwijn in Bangkok.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.