Oud-hoofd beveiliging koninklijk huis opgepakt

Onderstaande drie berichten zijn van begin 2002. Het mag iedereen verbazen, dat áls de man echt iemand verkracht heeft, dat dit zo naar buiten wordt gebracht. Als het écht gebeurd is, dan is een discrete afhandeling in die kringen gebruikelijk (en daar heeft hij ook de middelen voor). Onderstaande bericht beschrijft aldus een vreemde situatie en dat een jaar nadat iemand in zijn team vermoedelijk even te slaperig was en te lang de andere kant opkeek (op 6 december in Bangkok)?  Ik ben benieuwd hoe dit zit.

Trouw van: 6 april 2002

DEN HAAG – De politie Haaglanden heeft het voormalig hoofd van de beveiliging van het Koninklijk Huis aangehouden. De persofficier van justitie van Den Haag heeft de arrestatie van de medewerker van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) vrijdag bevestigd.

De politie Haaglanden startte in februari een onderzoek naar de man, nadat een schoonmaakster tegen hem aangifte had gedaan van aanranding en verkrachting. De vrouw werkte voor een schoonmaakbedrijf dat onder meer een vestiging van de divisie koninklijke en diplomatieke beveiliging in de Oranjestraat in Den Haag schoonhield. Volgens de schoonmaakster is zij tussen vorig jaar september en november verschillende keren door de man misbruikt. Het misbruik zou zowel in de Oranjestraat als bij de vrouw thuis hebben plaatsgevonden.

De man is vorige maand al opgepakt, maar het Openbaar Ministerie (OM) heeft de arrestatie tot nu toe stilgehouden. De verdachte was tot begin dit jaar hoofd van de afdeling koninklijke beveiliging van de divisie koninklijke en diplomatie beveiliging. Hij is nog wel aan het KLPD verbonden.

http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/2788648/2002/04/06/Oud-hoofd-beveiliging-koninklijk-huis-opgepakt.dhtml


Hoofd beveiliging Koninklijk Huis vast voor misbruik

Van een onzer verslaggevers, 6 april 2002

DEN HAAG – Het voormalig hoofd van de dienst koninklijke beveiliging is door de politie Haaglanden aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van een schoonmaakster. Dit heeft de persofficier van de justitie in Den Haag gisteren bevestigd. De man is al half maart aangehouden en zijn voorarrest is onlangs met dertig dagen verlengd.

Deze krant meldde begin februari dat een schoonmaakster aangifte van seksueel misbruik had gedaan. Volgens de vrouw is zij tussen september en november vorig jaar verschillende keren door de man misbruikt. Dit zou zowel op het kantoor van de veiligheidsdienst aan de Oranjestraat in Den Haag als in haar eigen woning hebben plaatsgevonden.

De politie heeft de klacht hierop onderzocht en de man, die in november met functioneel leeftijdsontslag ging, aangehouden. Het voormalig hoofd genoot groot aanzien bij de dienst. Tijdens zijn afscheid in het Haagse Promenadehotel, afgelopen november, werd hij in het bijzijn van prins Willem-Alexander en andere prominente leden van de hofhouding koninklijk onderscheiden.

http://krant.telegraaf.nl/krant/archief/20020406/teksten/bin.november.misbruik.man.html


En het wordt afgehandeld…

Vrijspraak Ex-beveiliger Oranjes

De rechtbank in Den Haag heeft de 60-jarige E.E. uit Rijnsburg donderdag vrijgesproken van verkrachting. Het voormalig hoofd beveiliging Koninklijk Huis werd ervan verdacht een 45-jarige schoonmaakster meerdere malen te hebben verkracht.

Volgens de president van de rechtbank heeft de man wel een seksuele relatie gehad met de vrouw. Zij achtte echter niet bewezen dat er sprake was van dwang.

Officier van justitie A. Nederpelt eiste vorige week woensdag drie jaar cel. Volgens justitie heeft de 60-jarige E. zijn positie misbruikt toen hij de schoonmaakster meerdere malen verkrachtte.

De medewerker van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) werd begin dit jaar aangehouden na een aangifte door het slachtoffer. Zij zou zowel in het kantoor van de beveiligingsdienst aan de Oranjestraat in Den Haag, waar zij schoonmaakte, als bij haar thuis en in het Haagse Bos door de man zijn misbruikt.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Bangkok, Justitie, Koningshuis, Maatschappij, Media, Politie, Waarheidscommissie and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Oud-hoofd beveiliging koninklijk huis opgepakt

  1. castellan says:

    Hey there, i do believe which i discovered you actually seen this site hence my spouse and i found give back the actual choose? . I’m just looking for circumstances to improve my website! I reckon that it has the enough to utilize many of ones ideas!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.