Fragment uit Dag Licht

… Ze kijkt nog even naar de overkant. De mannen aan de bar achterin dragen nette zomerpakken. De linker is lang en slank en heeft een donkerharig studentikoos kapsel. De ander is iets kleiner en heeft een peper-en-zout met vage-krul-kapsel en een nerdy brilletje. De rest van de mensen zit voorover in elkaar gedoken, als inmates die hun bordje eten beschermen.

Op het ‘terras’ direct naast Roos aan de andere kant zit een jongeman van amper 20-25 jaar. Die begint ineens hevig geëmotioneerd te praten:  “I know what you are looking at. I looked at it for a long time. It’s been going on for an hour. Pedophiles! I don’t know what to do. Across the street, the parents of the child. And over there, 20 meters away, a police officer. What can I do? Take a picture and put it on the internet?”

Smaller kipZe kijkt snel naar het tafereel aan de andere kant van de straat. Het kindje is nu aan het stoeien met een man van minstens 55 jaar oud. Het kindje flirt een beetje, maar dat doen kindjes op die leeftijd vaker. Het is op zich neutraal stoeien, alleen wat fysiek voor mensen die een kindje niet persoonlijk kennen (nette mensen uit Europa kennen zelden een arm kindje uit Bangkok persoonlijk, redeneert ze). Ze ziet geen expliciet pedogedrag, maar de sfeer is vreemd. Ze bestudeert de man aandachtig. De bordeauxrode blouse op een lichte kniebroek. Hij is wat dikkig, grijs haar, een beetje een lok, een ontevreden gezichtsuitdrukking, ondanks de brede lach. De rest van het café is netter gekleed. Ze lachen met zijn tweeën. Het kindje graait vervolgens naar het kruis van de man, maar loopt dan weer lachend weg. Dat gebeurt een paar keer na elkaar. Is de man er blij mee? Ze vraagt het zich af. Dan lachen de man en het kindje ineens heel guitig naar elkaar.

Het is nu niet meer mis te verstaan …

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Bangkok, Maatschappij, Pedonetwerk and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Fragment uit Dag Licht

  1. somberzicht says:

    Er is een tweede boek “Daglicht” van broodschrijver Marion Pauw, veel later geschreven (in 2008, met isbn nummer).
    Toeval?

    • maudoortwijn says:

      Mijn boek was van 2011, maar het heet “Dag Licht”. Dat is los van elkaar, dus anders.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.