We moeten wat meer vertrouwen en minder boos zijn, zeggen ze

‘Vertrouwen’ vraagt Koningin Beatrix ons in de kerstrede. Ivo Opstelten vindt ook dat we de politie moeten vertrouwen en volledig inzage moeten geven in ons digitale privéleven: “geef politie bevoegdheid computers te hacken”. Of het nu het EPD is, of het achtervolgen van slachtoffers van Robert M., telkens valt het woordje ‘zorgvuldig’ zodat we allemaal weten dat het helemaal goed bedoeld is.

Naïeve volgzame niets-eisende makke schapen, zonder recht op privacy of wat dan ook. Dat is wat het volk moet zijn, zodat de samenleving er beter op wordt. Natuurlijk moet de staat ook iedereen altijd en overal kunnen hacken, volgen, tappen of anderzijds in de gaten houden, want anders is het onze eigen schuld dat er nog pedonetwerken zijn! [heus, echt!] Ze durven wel, dat moet je ze nageven. Wie gelooft het nog? En betuttelend gedrag, daar worden mensen ook niet blij van.

trustIn sommige landen is het onderdeel van de cultuur om bemoeienis van de staat met het privéleven te wantrouwen. In diezelfde landen worden grondrechten belangrijk gevonden. De staat is er juist om de rechten van de bevolking te faciliteren en niet andersom. Wij hebben niet die cultuur. Mijn eigen ervaring zegt me, dat de meeste Nederlanders klakkeloos mensenrechten schenden, als iemand die voor de staat werkt, zegt dat ‘het goed is’ of ‘nodig is’. Het onderwijssysteem heeft het er zorgvuldig bij ons ingeramd: wij hebben een overheid die goed is voor haar bevolking, altijd. Haar bevolking, het staat er echt, alsof dat vanzelfsprekend is.  [ik schreef het zelfs op, zonder me er bewust van te zijn]

Als ik iets geleerd heb, dan is het “don’t trust anyone, who asks you to trust them”. Je vraagt in feite of iemand even zo naïef als een kind wil zijn, als het gaat om het handelen van de ‘vertrouwen-vrager’, want die hebben het immers ‘goed voor met ons’.   Tuurlijk!

Maud Oortwijn

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Koningshuis, Maatschappij, Pedonetwerk, Politie, Politiek and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to We moeten wat meer vertrouwen en minder boos zijn, zeggen ze

 1. wfortuna says:

  Fijn eindelijk een geluid te lezen wat niet door de Nederlandse staats televisie, met dwdd voorop, word rond getoetert. Maar wat wel wezenlijk aanwezig is. Nederland heeft haar slaven verleden nooit afgeworpen alleen maar geperfectioneerd.

  • maudoortwijn says:

   Thanks!

   Ik hoop zelf dat ons land snel herstelt:
   – Media die nieuws brengt.
   – Politici die namens het volk het land besturen.
   – Justitie die vecht voor een rechtstaat voor burgers.

   Dan kan ik fulltime doen, wat mijn eigenlijke roeping is.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.