recht op toegang tot recht: dus zonder advocaat!

Wat ik vind van de advocatuur? Ik zag Bram zaterdag in Maxime zitten en die zag er goed uit. Verder heb ik er geen mening over: die moddergevechten in de media. Het zegt iets over de advocatuur én over de media. De media laat met al die ‘mini-schandaaltjes’ zien dat ze onvoldoende een waakhondfunctie vervullen in onze maatschappij. De echte issues laten liggen, maar wel tot in den treure schrijven over Estelle. De media en de advocatuur, dat moeten toch de betrouwbare pilaren zijn, waarop de mens kan leunen, wanneer men in de mallemolen van het leven door onrecht dolgedraaid wordt? Dat zijn we kwijt. De roddels zijn als nieuws gepresenteerd. Het échte nieuws wordt alleen heimelijk in de wandelgangen en de koffiekantine van het mediapark besproken.

Gavel and Law BooksIk heb zelf het één en ander meegemaakt, waarbij je zou verwachten dat de advocaten voor de deur staan te posten in de hoop een percentage mee te kunnen pakken van een potentieel aanzienlijke schadevergoeding. Niets is minder waar. En journalisten vertellen mij spontaan uit zichzelf dat ze de ‘echt gevaarlijke verhalen’ niet publiceren -mijn verhaal valt voor hen duidelijk in die categorie- ook zonder dat ik met de toetsenbordtikkers ooit alle details gedeeld heb: “Niemand gaat er iets mee doen, jij moet een advocaat inhuren!”    Tja.

Hoe komt het dat zo’n journalist denkt dat een eerlijke burger ‘in conflict’ anno 2013 aan een advocaat kan komen? Het is me een raadsel. Ik heb alleen slechte ervaringen met advocaten. Ik weet niet voor wie ze werken, maar het is nooit voor moi als ik hen inhuur of probeer in te huren. Of je nu aanbelt bij een Abeln Advocaten, mevrouw Van der Plas, de heren Meijers & Canatan of de club van Böhler Advocaten: er is altijd iets of iemand belangrijker dan het belang en de rechten van deze (potentiële) cliënte. Ik voel me door de beroepsgroep domweg in de maling genomen.

Nu sta ik liever alleen voor een rechter.

Maud Oortwijn

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Justitie, Maatschappij, Media and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.