Sywert van Lienden: Is Nederland nog wel een democratie?

Sywert van Lienden (21) is mede-initiatiefnemer van politieke beweging G500. Vandaag schreef hij onderstaande artikel voor nrc:

Technocraten, baantjesjagers en lobbyisten bedreigen de democratie. Is de stem van de burger nog wel iets waard, vraagt Sywert van Lienden zich af. In een wekelijkse serie in nrc.next gaat hij op onderzoek uit.

Elke stem telt even zwaar. En iedereen is voor de wet gelijk. Dat is de democratische rechtsstaat. Jouw stem is bij de stembus net zoveel waard als die van minister-president Mark Rutte. De meerderheid bepaalt, zonder de minderheid uit het oog te verliezen. Maar er is een verschil tussen democratie en politiek.

015_IMG_0279

In de politiek is niet iedereen gelijk… (zie nrc)

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij, Politiek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Sywert van Lienden: Is Nederland nog wel een democratie?

  1. maudoortwijn says:

    Ieder systeem verwordt langzaam tot een feodaal systeem. Dat geldt voor het communisme en voor het ‘vrije westen’. Het vergt telkens opnieuw een bijzondere kracht van buiten de politieke arena, om de bevochten en verworven vrijheden opnieuw beschikbaar te houden voor alle burgers. Op dit moment is er een elite/kliek actief in Den Haag die niet zozeer bezig is met burgerrechten en democratie. Helaas worden deze zelfde mensen ook steeds meer op posities in het bedrijfsleven en de media ‘gezet’, waardoor we langzaam afglijden naar een maatschappijvorm die voor bijna iedereen als onwenselijk gezien wordt. Het wordt tijd om dit allemaal weer recht te zetten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.